Alledaagse zaken

Schoolleiding en coördinatoren

De schoolleidingsteam bestaat uit rector Annette van Valkengoed en vier conrectoren:

Vier conrectoren
Leerhuizen D en FGepke van der Velde
Leerhuizen A en ELuuk van den Berg
Leerhuis C en HArnoud Alting van Geusau
Leerhuizen B en GÅnske de Boer

Aanwezigheid

Het is voor alle leerlingen, ongeacht je leeftijd, verplicht om aanwezig te zijn in alle lessen en bij geplande onderwijsactiviteiten.

Document Afspraken Rondom Ziekte En Afwezigheid Leerlingen 2021 2022

Regeling absentie en te laat komen

Wanneer je door ziekte niet (op tijd) op school kan komen, moet een ouder (verzorger) elke dag die je ziek bent tussen 7.45 uur en 8.30 uur de verzuimcoördinator op school bellen. Wordt je niet lekker tijdens schooltijd, dan meld je je bij de verzuimcoördinator. Er wordt contact opgenomen met je ouder(s) / verzorger(s) om te bespreken of je naar huis kunt of niet (in de onderbouw) of er wordt met je overlegd over een goede oplossing (in de bovenbouw). Het is daarom belangrijk dat het telefoonnummer van je ouders bekend is.  

Doktersverklaring

Als je ouders met een doktersverklaring aannemelijk kunnen maken dat je niet aan de lessen sport en bewegen of dans kan meedoen, kan je van die les vrijgesteld worden. Je docent beslist welke andere activiteiten je dan moet doen. Als je regelmatig wegens ziekte verzuimt, wordt in overleg met jou en je ouders een consult aangevraagd bij de schoolarts. Hiertoe kan ook worden besloten als je behandelend arts geen verklaring wil afgeven.
Als je een medische afspraak hebt zoals dokters- of een orthobezoek, dan meldt een ouder/verzorger dit minimaal 1 dag van tevoren bij de verzuimcoördinator. Een ouder/verzorger kan dit mailen, verzuim@vathorstcollege.nl of bellen en of het formulier downloaden wat je onderaan deze pagina vindt.

Je moet op tijd in al je lessen zijn. Ben je te laat, dan wordt dat door je docent in Magister gezet. Als je te laat komt, wordt dit aangemerkt als ongeoorloofd verzuim. Je mentor zal in eerste instantie met jou in gesprek gaan. De conrector kan maatregelen nemen om verzuim tegen te gaan. Als je regelmatig te laat bent of op een andere manier vaak absent bent, wordt de leerplichtambtenaar ingeschakeld.

Bijzonder verlof

Volgens de leerplichtwet is het opnemen van vakanties of vrije dagen buiten de schoolvakanties niet toegestaan. De enige uitzondering hierop kan gemaakt worden bij bijzondere omstandigheden (zoals trouwerij, uitvaart, jubilea) en wanneer je ouder(s)/verzorger(s) vanwege hun beroep beslist geen gebruik van de schoolvakanties kunnen maken. Dit is gebonden aan strenge voorwaarden en moet aangetoond worden. Dit is altijd ter beoordeling en goedkeuring van de schoolleiding. 
Verlofverzoeken moeten worden aangevraagd bij de verzuimcoördinator. De aanvraag wordt vervolgens aan de conrector van het leerhuis waaraan de klas van uw zoon/dochter is, gekoppeld. De aanvraag wordt  beoordeeld door de conrector.

Formulier Melding Afwezigheid Leerling 2022-2023

Fietsen

Als leerling van het Vathorst College heb je vaak activiteiten buiten school waarvoor je een fiets nodig hebt. Je zet je fiets in een rek in het Fietsenbos en het is verstandig om je fiets te voorzien van een degelijk slot. Als je fiets niet in de rekken staat, neemt de conciërge hem onder zijn hoede. Na afloop van de schooldag krijg je hem weer terug. De school is niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van je fiets.

Kluisjes

Je huurt van school een kluisje waarin je je laptop en andere spullen kan opbergen. De huur daarvoor is een deel van de jaarlijkse ouderbijdrage. Bij vermissing van je pas krijg je voor tien euro een nieuwe. De school is niet aansprakelijk voor diefstal uit de kluisjes.

Kleding bij gym en dans

Tijdens gym en dans moet je kleding dragen waarin je je goed kan bewegen. Denk aan een t-shirt en een korte of lange trainingsbroek. Leerlingen met een hoofddoek zorgen ervoor dat die niet los kan raken. Gebruik van spelden wordt afgeraden. Als je bij de lessen schoenen wil dragen, moeten die geschikt zijn voor indoor-gebruik en mogen ze geen strepen achterlaten op de vloer. Kies daarom voor schoenen met een lichte kleur zool. Je mag ook op blote voeten werken. Het dragen van sokken is bij gym te gevaarlijk en niet toegestaan. Bij het vak dans is het dragen van sokken wel toegestaan.

Schoolbenodigdheden

 • Agenda
 • Collegeblok met lijntjes
 • Een etui gevuld met o.a.:
  • pennen
  • potloden (grijs en kleur)
  • puntenslijper
  • gum
  • schaar
  • lijmstift
  • kleurpotloden/stiften
  • lange liniaal
 • Voor de computer: USB stick
 • Voor wiskunde:
  • rekenmachine met functietoetsen (tip: Texas Instruments TI-30XB of TI-30XS)
  • twee schriften A4 formaat met grote ruitjes (1cm * 1cm) en kantlijn
  • A4 tekenschrift (niet gelijnd papier)
  • Passer (tip: Bruynzeel MXZ Eclips, ca. € 8,00 bij o.a. Bruna)
  • geo-driehoek (niet flexibel!)
 • Voor Nederlands en Frans: een A4 schrift met lijntjes